Historier fra felt

Artikler & oppdateringer

Bilde

Fellesposisjon på menneskerettigheter til statsbudsjett 2025

I anledning av regjeringens første konferanse om statsbudsjettet for 2025, har vi, sammen med Amnesty International Norge, Human Rights House Foundation, Raftostiftelsen, den norske Hesingforskomité og SAIH sendt et brev der vi understreker betydningen av å øke støtten til menneskerettighetsarbeid globalt.

Les mer »
Bilde

Oslo som Pusteromsby for menneskerettighetsforkjempere: HØSTEN 2023

Høsten 2023 hadde Pusteromsby-programmet sin andre runde med gjester. Noen inntrykk fra oppholdet finner du i denne artikkelen.

Les mer »
Bilde

Brev til Utenriksdepartementet: Stans finansiell struping av israelske og palestinske menneskerettighetsorganisasjoner

I et åpent brev til Utenriksdepartementet ved utenriksminister Espen Barth Eide ber Menneskerettighetsfondet, Raftostiftelsen, Amnesty International Norge, Den norske Helsingforskomité, Human Rights House Foundation og SAIH norske myndigheter om å aktivt jobbe for at land som fryser støtten til menneskerettslig arbeid i Israel og Palestina reverserer beslutningen. Les hele brevet her:

Les mer »
Bilde

Kronikk: Fem råd for en vellykket bistandsreform

Norad må erkjenne at det kan være en reell interessekonflikt mellom langsiktige utviklingsprosjekter med gode intensjoner og støtte til menneskerettighetsforsvarere som myndigheter ser på som brysomme, skriver fem MR-organisasjoner i et åpent brev til UD og Norad.

Les mer »
Bilde

Oslo som Pusteromsby: VÅREN 2023

Se noen høydepunkter fra første runde av pilotprosjektet Oslo som Pusteromsby som tilbyr midlertidig opphold i Norge for menneskerettighetsforkjempere som trenger et pusterom fra en stressende eller farlig hverdag.

Les mer »
Bilde

Oslo blir Pusteromsby for menneskerettighetsforkjempere!

Vi er veldig glade for å kunne dele nyheten om at Oslo nå skal bli en «pusteromsby» for menneskerettighetsforkjempere!

Les mer »